MOYU

Write. Rewrite. Reforest.

Uitwisbare Notitieboekjes van Steenpapier

» Direct naar de boekjes!
  • Herschrijfbaar tot wel 500 keer
  • Door klanten beoordeeld met een 9.2
  • Eén notitieboek = een boom geplant!

Een wereld vol groen

Zonder single use paper. Zonder papierverspilling. En zonder ontbossing.

Dát is onze missie.

 

Wereldwijd worden er per minuut 30 voetbalvelden aan bos weggekapt.

Dat zijn 15 miljard bomen per jaar.

De papierindustrie staat op nummer 3 van grootste aanjagers van deze

massale ontbossing.*
.

 

*De papierindustrie stoot namelijk 7% van alle CO2 ter wereld uit en is daarmee 3 keer méér vervuilend dan de vliegtuigindustrie

-
-
-

Deze grootschalige ontbossing heeft ingrijpende gevolgen.

Denk aan grote hoeveelheden CO2-uitstoot, onvruchtbare grond, onbewoonbare leefgebieden, minder schone lucht, het krimpen van de biodiversiteit en het instorten van lokale én mondiale ecosystemen. Een probleem voor ons allemaal.

Wij geloven in een wereld zónder ontbossing.

Daarom maken we schrijfartikelen van uitwisbaar steenpapier. Dit papier is vrij van bomen, water en bleekmiddelen. Het is bovendien 500 keer herschrijfbaar en zeer goed te recyclen.

Alleen ontbossing tegengaan is niet genoeg.

Daarom plant MOYU per verkocht notitieboek een boom. Een deel van het bedrag gaat naar het stekje, maar het grootste deel gaat naar het loon van de werknemer. Dat is bij veel organisaties niet het geval, dus we vinden het extra belangrijk dat er eerlijk loon betaald wordt.

Hét duurzame alternatief voor pulp papier.

Uitwisbaar Steenpapier

-

Stap 1:
Schrijf met je MOYU pen

De MOYU pen bevat de originele Frixion inkt. Deze inkt droogt volledig op het steenpapier op, én is gemakkelijk uit te wissen zonder sporen achter te laten.

-

Stap 2:
Scan je notities

Wil je jouw notities bewaren? Scan, digitaliseer en sla ze dan op in de Cloud of Drive. Gebruik hiervoor jouw favoriete scan app.

-

Stap 3:
Wis de inkt

Maak het meegeleverde MOYU doekje een beetje vochtig met wat water, en wis de inkt in een handomdraai uit. It's like magic!

-

Stap 4:
Herhaal oneindig vaak

Je kunt gemiddeld zo'n 500 keer op steenpapier schrijven. Jouw notitieboek gaat dus maanden- tot zelfs jarenlang met je mee!

Wat is steenpapier precies?

Steenpapier is gemaakt van 80% kalksteen en 20% schone kunststof. Het is van nature vrij van bomen, en er zijn geen water en chemicaliën nodig om het te maken. De productie van steenpapier daarom zuiniger en geeft 67% minder CO2-uitstoot dan bij de productie van pulp papier. Bovendien is steenpapier eindeloos te recyclen, zonder nieuwe grondstoffen toe te hoeven voegen.

 
» Koop nu gelijk een notitieboekje van steenpapier!